ulama-ulama ku

ulama-ulama ku

Sila Pilih Bahasa Yang Anda Suka =)

Khamis, 22 November 2012

Gencatan senjata Gaza dan Israel






Alhamdulillah.

selepas 8 hari bumi GAZA di serang ISRAEL..

Persetujuan untuk memulakan Gencatan Senjata telah dicapai antara Rejim Zionis Laknatullah & Tentera Al-Qassam yang dirahmati Allah... Antara syarat gencatan senjata ialah: 

Rabu, 21 November 2012

INI adalah REALITI



UNTUK LIHAT  LEBIH BESAR SILA KLIK INI ( Link asal )

Ini bukan Filem mahupun Drama..tetapi ini adalah REALITY di GAZA..
luangkan masa anda untuk melihat video ini...
daripada anda seronok menonton cerita-cerita yang melalaikan.

Ahad, 18 November 2012

Kita Disini Dihidangkan 2 pilihan ~> boikot atau tak nak


Assalamualaikum buat sahabat2 semua..
ana nak share dr status Fb Aqsa Syarif..



Antara Pemuda Malaysia dan Pemuda Palestine




Pemuda di Malaysia, pukul 10 pagi masih enak tidur di atas katil. "Hari minggu, malas nak buat apa. Bukan hari-hari boleh tidur lama macam ni."

Pemuda di Palestin tidak tidur semalaman menanti ancaman demi ancaman daripada pihak Zionis dari udara dan darat.

SAVE GAZA..BOIKOT BARANGAN ISRAEL TANDA ANDA AMBIL PEDULI SAUDARA DISANA

Assalamulaikum sahabat2 semua.. ana pasti ramai yang dah tahu..ramai yang dah share berita di FB and twitter tentang Palestine sekarang.. DAN ramai juga dah menyatakan boikot pada barangan israel.. Alhamdulillah..kita sebarkan..dan kite tekankan perkataan BOIKOT tu.. ana berharap juga sahabat2 menyatakan boikot dengan tindakan tidak membeli produk mereka..walaupun secara Realiti nya di Malaysia penuh barangan Yahudi tanpa kita sedari.. sahabat2 ana yang dikasihi jom dengarkan Doa yang dibacakan oleh Sheikh Misyari Rashed Alafasi untuk penduduk Gaza..moga kita dapat hayatinya..

Rabu, 14 November 2012

Salam Maal Hijrah 1434H


Assalamualaikum...apa khabar sahabat2 ana.Moga  Allah merahmati  kita semua...jangan lupa baca doa akhir tahun dan lepas solat maghrib nanti jagan lupa baca doa awal tahun..bermula la kita tahun baru..SALAM MAAL HIJRAH buat semua sahabat2..banyak kenangan yang telah ana lalui tahun ni.,..dan perubahan..??? hmm ada yang dapat di ubah dan ade yang tak dapat diubah.. Hijrah!! Hijrah!!Hijrah.. ramai berazam tapi masih lom ditunaikan..mungkin kita terlalu banyak berazam..dan setiap tahun kita melakukan azam yang baru tanpa memandang azam yang lama..Hmm tahun baru ni tanpa abah tersayang buat pertama kalinye..(rindunyer padanya Ya Allah..moga Allah merahmati Abah Disana..murahkan rezekinyer ..lapangkan kubur jangan kau sempitkan..terangi kuburnye jangan kau gelapkannye Ya Allah..Allahuma Aminn) .. lepas ni nanti nampaknyer ana sudah pun berumur 25 tahun....pasti makin ramai la bertanya bila ke arah keluarga baru..insyaAllah..Pasti akan merasa jua nanti bile dah sampai masanyer kan..Janji Allah pasti..^_^ .. lupa lah tujuan utama update nk share kan doa ni..Jom doa same2 sahabat2..


--------------------------------------------------------------------------

SAVE PALESTINE

SAVE PALESTINE

buat diriku


♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥.
"jadikanlah dirimu mawar yang menyeri & menguntum dijalan da'wah & biarkan mawar itu terpaksa melukai tangan-tangan untuk merasai harumnya kasih Allah"
♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥.

"sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang berperang untuk membela agamaNya dalam barisan yang teratur rapi, seolah-olah mereka sebuah bangunan yang tersusun kukuh.." (As-Saff ayat 4)

manusia adalah insan kerdil yang sentiasa melakukan kesilapan... berdampinglah kamu dengan insan-insan yang mampu menasihatimu apabila kamu melakukan kesalahan... serta insan yang mampu menerima teguran apabila dia melakukan kesilapan... kerana manusia itu dicptakan saling memerlukan antara satu sama lain...

♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥
menikmati HIDUP hari ini seolah2 HARI TERAKHIR...
Sehingga kita akan berDAMAI dengan semua orang..
memberikan KEBAIKAN dan yang TERBAIK..
kepada orang2 yang DEKAT kita...
Dan karena KEBAIKAN kita tersebut...
Maka orang lainpun akan MEMBALAS kebaikan...

Disitulah KEBAHAGIAAN......
♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..
Jika SENDIRI janganlah merasa sepi, ada ALLAH yang sedang mengawasi.

Jika SEDIH janganlah dipendam di hati, ada ALLAH tempat berbagi.

Jika SUSAH janganlah merasa pilu, ada ALLAH tempat mengadu.

Jika GAGAL jangan berputus asa, ada ALLAH tempat meminta.

Jika BAHAGIA janganlah menjadi lupa, ada ALLAH tempat memuja.
♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ

Rabbabaa Laa Tuyigh Quluubanaa Ba’da Idz Hadaitanaa wa Hab Lana Mil-Ladunka Rahmatan Innaka Antal-Wahhaab

Ertinya: “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; kerana sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia).” (QS. Ali Imran: 7)

يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوْبِ، ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِيْنِكَ

Yaa Muqallibal Quluub, Tsabbit Qalbi ‘Ala Diinik

Ertinya: “Wahai Dzat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama-Mu.” (HR. Ahmad dan at Tirmidzi)

اللَّهُمَّ مُصَرِّفَ الْقُلُوبِ صَرِّفْ قُلُوبَنَا عَلَى طَاعَتِكَ

Allaahumma Musharrifal Quluub, Sharrif Quluubanaa ‘Alaa Thaa’atik

Ertinya: “Ya Allah yang mengarahkan hati, arahkanlah hati-hati kami untuk taat kepadamu.” (HR. Muslim)

*******************************************

ya Allah bagi lah ketenangan pada diri yang lemah ini..

buat diri ini,ku ingin berpesan:
"jangan bersedih dan jangan berputus asa..masih ada masa selagi masih ada nyawa"
buat diri ku..

ku ingin menyatakan betapa tingginya harapan ibu melihat kau berjaya..
Buat diriku,

ku ingin berpesan supaya kau tabah dalam perjuangan,berani mengharungi mehnah dan ujian..

♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥..♥..♥..♥..♥♥.